د ګرمۍ په موسم کې باید هغو تازه او صافو خوړو ته ترجیح ورکړل شي، چې په کور کې تیارېږي او له هغو توکو باید ډډه وشي چې سره شوي وي یا بازاري وي. د خوراکي توکو کارپوهان هم لارښوونه کوي چې د ګرمۍ په ورځو کې تازه او ساده خواړه وکاروئ. روغتیایي کارپوهان وایي چې په ګرمۍ کې د مېوو او سبزیجاتو استعمال ډېر کړئ. د بېلګې په توګه: مڼه، زردالو، هندواڼه، بادرنګ او نور. همدغه راز له تروشو خوړو څخه ځان وساتئ ځکه چې تروش خواړه د معدې تېزابیت ډېروي. دوی وایي چې په دې موسم کې هغو خوړو ته ډېره ترجیح ورکړئ، چې سوړ خاصیت لري. مستې یې ښه بېلګه ده چې هم سوړ خاصیت لري او هم د معدې ګټورې بکتریاوې ډېروي، ګرمښت یې کموي او د ګرمۍ په سبب د دانو مخنیوی کوي. سړې شیدې هم د معدې تودوخه او تېزابیت کموي او د شپې یې استعمال د ښه خوب سبب کېږي. د معدې د ګرمېدو سببونه له نا آرامۍ، د لوږې نه حس کول، په تشه ګیډه کانګې کول، سر ګرځېدل او نور دي.