د سرطان نړیوال څېړنیز بنسټ (WCRF) تر اوسه زرګونه څېړنې کړې دي، څو له دې لارې داسې خواړه ومومي چې د سرطان مخنیوی وکړي.
د دوی څېړنې په ډاګه کوي چې ګیاهي خواړه تر بل هر ډول خوړو ګټور دي او کولی شي د سرطان مخه ونیسي.
د دغو خوړو له ډلې یوه هم هوږه ده. ډېری کسان له دې کبله چې هوږه تېز او تند بوی لري، له خوړلو یې ډډه کوي، خو د هوږې همدا تېز او تند بوی د هغو ګوګردي ترکيباتو ښکارندویي کوي چې د بدن لپاره ګټور تمامېږي.
څېړنو ثابته کړې چې په هوږه کې شته دغه ترکیبات په بدن کې د سرطان مخنیوی کوي، د DNA په ترمیم کې موثر دي او سرطاني سلولونه له منځه وړي.
د هوږې بله ځانګړنه دا ده چې له باکتریاوو سره مبارزه کوي. په ځانګړې توګه (هلیکوباکتر پایلوري) له منځه وړي او د لویو کولمو د سرطان مخه نیسي. (هلیکو باکتر پایلوري) هغه باکتریا ده چې د معدې د زخم او ډېری وخت د سرطان لامل کېږي.
د دې لپاره چې د هوږې له ټولو ښېګڼو مو ګټه اخیستې وي، لومړی یې پوست کړئ، ټوټه ټوټه یې کړئ، څو پکې شته انزایمونه فعال او ګوګردي ترکیبات یې ازاد شي.