فدراسیون روسیه به حمایت خود از جمهوری اسلامی افغانستان در دوران دشوار برای مردم این کشور یعنی در اوضاع مغلق بشری ناشی از جنگها و گسترش مریضی COVID-19 ادامه میدهد.
در آغازین روزهای شیوع ویروس کرونا زمانی که این مشکل هنوز مورد مطالعه کم قرار گرفته بود و جامعه جهانی از تجارب در امر مبارزه باین مریضی برخوردار نگردیده بود، روسیه به عنوان یکی از نخستین کشورها دست کمک را بسوی مردم دوست افغانستان دراز کرد. اولین پارتی ادویهجات طبی و تستهای آزمایش برای شناسایی ویروس در ۲ جون سال ۲۰۲۰ میلادی از روسیه به کابل مواصلت نمود.
انتقال بعدی محمولههای کمک بشری که برای مقابله با عفونت ویروس کرونا اختصاص یافته بودند، در ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی انجام شد. این انتقال بنابر تقاضای ولسی جرگه و وزارت صحت جمهوری اسلامی افغانستان با مساعدت دومای دولتی (ولسی جرگه)، وزارت حالات اضطراری روسیه و اداره فدرال تفتیش این کشور در عرصه دفاع از حقوق مصرف کنندگان و رفاه انسان سازماندهی گردیده بود.
مشکل کمبود مواد غذایی در افغانستان توجه خاص مسکو را بخود جلب کرده بود. باین ارتباط، دو مراسم برای تسلیم دهی بیشتر از ۶۰۰ تن مواد غذایی به جانب افغانستان بتاریخهای ۶ دسمبر سال ۲۰۲۰ میلادی و ۲۶ اپریل سال ۲۰۲۱ میلادی در شهرک حیرتان در حضور محترم یفگینی کولیش، جنرال قونسل روسیه در شهر مزارشریف و کارمندان دفتر افغانستان پروگرام جهانی غذای سازمان ملل متحد برگزار گردیده بودند. این کمک بشری در بین خانوادههای توزیع گردید که شدیداً به آن نیاز داشتند.
چند روز پیش، بتاریخ ۱۵ جون سال روان میلادی محمولههای کمک بشری روسیه از طریق سازمان صحی جهان در میدان هوایی بین المللی کابل به مقامات افغان تسلیم داده شد. آقای الیکسی پیریویزیف، معاون سفارت روسیه در کابل، داکتر شفیق میرزازاده، معین وزارت صحت افغانستان و لو داپن، مسئول دفتر سازمان صحی جهان در کابل در مراسم تحویلدهی کمک بشری شرکت کرده بودند.
ماژول ها و بستههای طبی برای طیف وسیع در برنامههای کاربردی، از جمله برای عرضه کمکهای اضطراری، عاجل و جراحی و همچنان برای مبارزه با امراض ساری به وزن مجموعی ۳۹ تن ذریعه یک پرواز خاص به کابل انتقال داده شده بودند.
این محمولههای کمک بشری که به جانب افغانستان تسلیم داده شده اند، در بخش تداوی امراض ساری و همچنان توانبخشی بعد از آسیبها و زخمها به افغانها کمک مینمایند. بنابر ارزیابیهای سازمان صحی جهان، الی یک میلیون شهروند افغانستان میتوانند کمکهای لازم را از این وسایل و تجهیزات بدست بیاورند.