سره له دې چې د نارنج بېلابېلې برخې خوراکي پروسه او ميوهيي ارزښت لري، له دې سره سره یوه درملیزه مېوه هم گڼل کېږي. نارنج په لوړه اندازه د سي ويټامين لري، د خوړو د خوند ښه کولو لپاره گټه ترې اخیستل کېږي، د نارنج پوستکی د ډېرو ناروغیو لپاره گټور دی، د نارنج پاڼې د هاضمې سیسټم برابروي او اشتها ډېروي. د کولمو میکروبونه له منځه وړي او د روحي فشار په ختمېدو کې ډېره مرسته کوي، د وینې غوړوالی (کلسټرول) له منځه وړي، د زړه روغتیا تامينوي، د انسان پوستکی نورمال او له بېوخته زړېدو ساتي. که یو نارنج واخلئ او نرۍ نرۍ ټوټې ترې وباسئ او پر خپل پوستکي باندې یې کېږدئ او دېرش دقيقې وروسته يې په اوبو پرېمنځئ، پوستکي ته مو بېدرکه ډېره ګټه رسولای شي. د سترگو لید روښانه کوي، د سرطان د مضرې ناروغۍ وقايې ته مثبت ثابتېږي او د قبضیت د له منځه وړلو لپاره هم ډېر گټور دي. له دې سره سره د وینې فشار پرې مهارېږي، هغه کسان چې وینه یې ډېر غلظت لري، د نارنج شربت دې وڅښي، که د نارنج له پاڼو څخه چای جوړ کړئ او ویې څښئ، اشتها به مو زیاته او د هاضمې ځواک به مو هم غښتلی کړي.